Ideedest ja uudishimust pakatav millenial ehk Instar Soome esimene praktikant

Mina olen Anni, Instari esimene kommunikatsiooni praktikant Soomes. Järgnevalt räägingi teile natuke endast lähemalt – kust ma tulen ja miks tundus just Instar mulle atraktiivse tööandjana. Tööle kandideerides kirjeldan end sageli inimesena, kes on väga uudishimulik ning pakatab pidevalt uutest ideedest. Minu uudishimu viib mind pidevalt uutesse kohtadesse, põnevate hobide juurde ning avab uskumatuid võimalusi.

Olen pärit Ida-Soomest, Joensuust. Tavaliselt kui ma räägin oma kodulinnast, kõnelen selges Põhja-Karjala murdes. Olen oma kodulinna üle äärmiselt uhke ning minu jaoks on väga oluline perekond, mistõttu tunnen tihti puudust Ida-Soome metsadest ja järvedest.

Õppisin Tampere ülikoolis kommunikatsiooni erialal, kuhu sattusin õppima tänu juhusele. Tamperest sai viieks aastaks minu uus kodulinn ja kommunikatsioonist uus põhihuvi. Kommunikatsiooni õppimise juures on parim see, et see on nii üldine valdkond ja kõik elus on kuidagi kommunikatsiooniga seotud. Olen saanud nautida akadeemilist vabadust ja uurida kõike, mis mulle huvitav tundub. Olen suutnud toita oma uudishimu ja teadmisteiha õppides arvukalt kõrvalaineid, näiteks turundus, heaolu töökohal ja inimressurside juhtimine, mida saan kombineerida ka oma tööga tööandja brändingu valdkonnas. Lisaks olen oma vabal ajal võtnud aktiivselt osa üliõpilaskogu tegevustest, täites mitmeid rolle, nagu tuutor ja ajalehe peatoimetaja. Õpingutega käsikäes olen töötanud erinevates ühingutes ja osa võtnud tööga seotud üritustel, kust olen saanud palju tööellu ülekantavaid oskusi ja kogemusi, mis on tugevdanud minu ametialast identiteeti.

Vabal ajal meeldib mulle teha trenni, eriti joosta ning jõusaalis käia, lisaks tegeleda kunstiga ning kirjutamisega. Samuti ei keeldu ma kunagi mõnusatest piknikutest ning sõpradega koos veedetud ajast kohvitassi või klaasikese veini kõrval.

Viiendal ülikooliaastal sain aru, et soovin leida valdkonna, kus saan ühendada oma loovuse tööga ning mind hakkas huvitama visuaalne kommunikatsioon ja sisuloome. Olen alati tahtnud töötada keskkonnas, kus tööandja hoolitseb oma töötajate eest – on valmis kuulama neid ning kohandama vajadusel töösisu nii, et see sobiks töötajate enda tugevuste ja huvidega. Instari töökuulutuses rõhutati loovust ja vabadust täita tööülesandeid vastavalt praktikandi enda tugevustele, mis on minu jaoks väga oluline. Lisaks on minu jaoks ülitähtis töötada ettevõttes, mis on läbipaistev, vastutustundlik ja kus kolleegid üksteist aitavad. Tööandja brändi kommunikeerimine, arendamine ja hoidmine on iga ettevõtte edu jaoks määrav, et nii nende praeguste kui ka tulevaste töötajate heaolu oleks kaitstud.

Ma ootan huviga oma praktikandi teekonna algust tööandja brändingu valdkonnas. Kui Sul on tööandja brändingu kohta küsimusi, võid kirjutada mulle Anni.piiroinen@instar.fi.